Top of this document
Go directly to navigation
Go directly to page content

verhaal: Lotte Bekker

De Smaak van Almere

Hoe smaakt Almere?

Almere smaakt naar méér, zo ontdekte het Stadsarchief tijdens het maken van deze tentoonstelling. De stad heeft veel te bieden als het gaat om eten van eigen bodem. Er groeien ontelbare wilde planten en kruiden in bossen, parken en op braakliggend terrein. Langs wegen en straten staan bomen en struiken met eetbare vruchten. Er worden groenten gekweekt, er grazen Marchigiana-runderen, er wordt honing verzameld, vis gevangen, bier gebrouwen en kaas gemaakt.

  • De opening! - 

    De tentoonstelling en de presentatie van de receptenwaaier werd gedaan door Michiel Bussink, deskundig op het gebied van eetbare natuur en auteur van het kookboek Lekker landschap.

Almere beschikt over een boerenmarkt, een stadsboerderij, een biologisch restaurant, een Vedische kookschool en diverse natuurwinkels, óók online. Kortom: een mooie illustratie van duurzaamheid volgens de Almere Principles.

De mensen achter al die duurzame activiteiten komen in deze presentatie aan het woord. Samen met de receptenwaaier, die het Stadsarchief samenstelde, nodigen hun verhalen uit tot een spannende culinaire verkenning van Almere.

Colofon

Interviews: Connie Franssen
Foto’s: Geert van der Wijk
Eindredactie: Marie Baarspul
Vormgeving: Typography, Interiority and Other Serious Matters, Den Haag

Stadsarchief Almere, 2009

De receptenwaaier 30 smaken van Almere is verkrijgbaar bij het Stadsarchief Almere.

www.almere.nl/stadsarchief

Bijdragen 
Reacties